Kategóriák

Gyártók

Használati útmutató AUG szériához

Minden AEG akkumulátorral működik, ami az AUG szériánál a tusban található meg. A kézikönyv képei segítenek, hogyan lehet hozzáférni a csatlakozóhoz. Az AUG szériánál a tusvég vízszintes irányban lehúzható. Az akkumulátor csatlakoztatása után visszahelyezhető a tusvég, ügyelve arra, hogy a csatlakozó és a vezeték ne sérüljön.

A tár adagolónyílásánál egy kis ajtócska található. Ezt kinyitva, beleönthető a BB. Ennek becsukása után a tár alján található tekerőt addig kell tekerni, amíg a tárban található rugó fel nem nyomja a golyókat és meg nem feszíti. (Ez látható az adagolónyílásnál. A rugót nem lehet túlfeszíteni.) Ezután a tár behelyezhető a fegyverbe úgy, hogy a tár rövidebbik, íves oldala előre nézzen. A tárat kivenni a tárkioldó gomb benyomása után lehet.

A fegyveren nem található tűzváltókar. A ravaszt félig behúzva egyeslövés módban, teljesen meghúzva pedig sorozatlövő módban lő a fegyver.

Hop-up beállítása: a felhúzókar hátraahúzása után kinyílik egy kis ablak a fegyver jobb oldalán, amiben megtalálható egy tekerő, amivel lehet állítani a Hop-up erősségén. A beállítás kezdetén teljesen le kell venni a Hop-up hatását. Először (ajánlott fehér színű golyóval) biztonságos, elkerített környezetben lőni célzés nélkül és figyelni a BB útját. Ha rövid távon leesik a golyó, akkor fel kell erősíteni a Hop-up erősségét. Ezt addig kell ismételni, amíg a golyó vizszintes síkban repül és a legtávolabb esik le.

A fegyver működtetése során/után az alábbiakra kell ügyelni:

-          A fegyver csövét minden használat után ki kell tisztítani!

-          Ha az akkumulátor már nem tudja tökéletesen ellátni energiával a fegyvert, akkor azt azonnal egyeslövéssel feszteleníteni kell, és az akkumulátort haladéktalanul ki kell venni a fegyverből!

-          A tárat határozott mozdulattal - megfelelően - behelyezni a fegyverbe, kattanásig.

-          A fegyvert be kell biztosítani, ha nincs használatban.

-          Az akkumulátort csak a csatlakozónak megfelelően szabad csatlakoztatni a fegyverhez.

-          A fegyver használata során kötelezően kell viselni minimum egy védőszemüveget, de egy,- az arcot védő - maszk használata is szinte kötelező.

-          Állatra és emberre lőni SZIGORÚAN TILOS!

-          Csak elkerített magánterületen szabad használni a fegyvert, a területen belül levőknek pedig szintén kötelező a védőszemüveg viselése!

-          A fegyvert használat után - szállításkor is - a golyóktól és a tártól elzártan kell tárolni.

Használat után vegyük ki a fegyverből a tárat, győzödjünk meg róla, hogy nincsen a csőben BB, majd egyeslövéssel fesztelenítsük a rugót. Használat után mindig vegyük ki az akkumulátort. Ha szükséges töröljük szárazra, majd egy tiszta ronggyal vagy puha kefével távolítsuk el róla a szennyeződést. Győzödjünk meg róla, hogy a tárfészekben semmilyen idegen tárgy (fű, fadarab, BB, stb.) nincs. Tekerjünk egy kb 4-5 cm hosszú 1 cm széles puha textilcsíkot a fegyverhez kapott tisztítópálcára a képes útmutatónak megfelelően. Tekerjük le a Hop-up-ot és tisztítsuk ki a csövet a tisztítópálca segítségével.

 

A fegyvereken található mechanikus szennyeződéseket (por, sár, stb) puha ronggyal kell eltávolítani. Ha a szennyeződés a törlésre nem akar lejönni, olajjal lazítsuk fel.

Csak jó minőségű golyót, és azokat is kizárólag egyszer szabad használni! Soha nem szabad  használt BB-t kilőni! A ráragadt por, egyéb piszok, esetleges repedés, törés károsítja a csövet, Hop-up gumit.  A már kilőtt BB eldeformálódhat, megrepedhet, ami lövés közben BB törést, dugulást okozhat. Ez is a Hop-up gumi és a cső károsodásához vezethet.  

 

Tilos lőni a fegyverrel BB nélkül! Ha nincs golyó a fegyverben, a gearboxban lévő dugattyú teljes erővel csapódik a hengerfej falának, így ha nincs BB, nem keletkezik légpárna, ami csökkentené az ütközés erejét. Természetesen előfordulhat, hogy elfogy a tárból a golyó, de próbáljuk meg a BB nélküli lövéseket minimálisra csökkenteni. Jól hallható az üres, és a töltött fegyverrel való lövés közötti különbség.

 

Mindig feszteleníteni kell a rugót (AEG, gázos, rugós)! Ha sorozatban lőtt az AEG fegyver, akkor lehetséges, hogy a dugattyú, és vele együtt a rugó megfeszített helyzetben áll meg, ami károsíthatja a rugót. Gyengíti az erejét, csökkenti az élettartamát. Ez elkerülhető, ha 2-3 lövést leadunk a fegyverrel egyeslövéssel. Így biztosíthatjuk, hogy a dugattyú és vele együtt a rugó "nyugalmi" állapotba kerüljenek.

 

 

Mindig teljesen feltöltött akkut kell használni! A nem teljesen feltöltött akku általában csökkenti a tűzgyorsaságot. Ez a „gearbox” (továbbiakban GB) rossz helyzetben való megállásához, beékelődéséhez, szorulásához, töréshez vezethet. Töltés előtt az akkumulátort mindig ki kell sütni, ellenkező esetben akkuk élettartama jelentősen csökken.

A fegyvert és akkut száraz (de nem túl száraz!) helyen portól védve kell tárolni! 

Ha lehet, rövid sorozatokkal kell lőni (AEG), mert egyeslövésben nagyobb a fegyver áramfelvétele, könnyebben beég az elsütő érintkező, illetve hamarabb merül le a fegyver akkumulátora. A sorozatos egyeslövés nagyobb igénybevételnek és kopásnak teszi ki az egyeslövés megszakítót és a gearbox egyéb elemeit. Soha ne lőjünk hosszú sorozatokat (pl. egy tárat egy sorozattal), ez károsíthatja a belső alkatrészeket és túlhevítheti a motort.

Az elektromos működtetésű airsoft fegyvereknél különös gondot kell fordítani arra, hogy a fegyverhez kapott akkumulátorok első 3-5 töltése 13-16 órán keresztül tartson. (Gyorstöltő esetében ez az idő lerövidül. Tapasztalataink szerint a gyorstöltők használata az akku élettartamának lerövidüléséhez vezethet!) A fegyver akkumulátorát újratöltés előtt mindig le kell meríteni, ki kell sütni (5-6 V alá nem szabad!), mert az úgynevezett rátöltés az akkumulátor idő előtti tönkremenetelét okozza.

Tévhit, hogy a Lithium akkumulátorokat bárhogyan szabad tölteni. Azok valóban jobban bírják a rátöltést, és a nem teljes feltöltés utáni használatot, de ha megfelelő módon kezeljük őket, lényegesen – akár több évvel - hosszabb az élettartamuk.

A környezeti hőmérséklet, páratartalom jelentős szerepet játszik a fegyverek (gázos és AEG) használhatóságában. Nyáron az akku, a vezetékek és a motor is hamar túlmelegedhet, a gumi és a műanyag alkatrészek károsodhanak, főleg ha a fegyvert hosszabb időre a tűző napon hagyjuk.  +10-+15°C alatt az akkumulátorok nem képesek kapacitásuk 100%-át leadni. Ezért célszerű az akksit közvetlenül a játék megkezdése betenni a fegyverbe. Az utolsó pillanatig tartsuk meleg helyen, pl. a testünkhöz legközelebb levő zsebünkben. Hidegben könnyen bekeményedhetnek a gumi és a műanyag alkatrészek (Hop-up, dugattyú). Elsősorban a tuningolt fegyverekben könnyebben törnek az alkatrészek leggyakrabban a spiáterből készült elemek. Ezt sajnos nem mindig lehet elkerülni, azonban a GB, a cső, a Hop-up és a tár rendszeres, megfelelő karbantartásával (olajzás, szilikonozás (kizárólag a gumi alkatrészeket)) csökkenteni lehet ennek veszélyét.

A játékokon leggyakrabban előforduló meghibásodások:

Ha a fegyver nem lő, akkor általában az alábbi lehetőségek egyike fordulhatott elő:

 • Ha nem volt hangja a fegyvernek, akkor valószínű az akksinál nincs rendben minden.
  • van-e a fegyverben akkumulátor?
  • csatlakoztatva van-e az akkumulátor?
  • ép a vezeték, a csatlakozó?
  • a biztosíték nem égett ki?

 • Ha volt hangja, de nem lőtt, esetleg pár lövés után van hangja:
  • lemerült az akksi
  • nem jó, nem jól adagol, vagy nincs helyén a tár
  • rossz minőségű, vagy piszkos a BB
  • túlzottan rátekert Hop-up

 

 •  Ha "puffant", de nem jött ki semmi, akkor a Hop-up gumit, tárat, BB-t kell ellenőrizni!

 

 •  Ha nem lő és beragad a BB, akkor az alábbiakat tegyük:

 

 • vegyük ki a tárat, majd a csőből öntsük ki az esetlegesen bentmaradt BB-t és tekerjük le a Hop-up-ot
 • a csőbe elölről dugjuk be a tisztítópálcát és óvatosan hátrafelé toljuk ki a Hop-up irányába a bent ragadt BB-t
 • tisztítsuk ki a csövet a tisztítópálca és egy puha ruhadarab segítségével a már említett módon

Ha reccsen, "egészségtelen" hangja van, 3-4 próbálkozásra sem működik, akkor abba kell hagyni, és nem szabad tovább erőltetni. Ha valami megszorult, beakadt benne, és tovább erőltetjük, fontos és drága alkatrészek károsodhatnak. Ilyenkor abba kell hagyni a működtetését és a forgalmazóhoz kell fordulni!

 

Ha esetleg a fegyver működésével kapcsolatban bármilyen hiba lépne fel, -először lehetőleg e-mail-ben- a fegyver forgalmazójához kell fordulni!

Amennyiben a fegyver bármely részét -a szállítási állapoton túl- megbontották, szétszerelték, úgy reklamációt nem áll módunkban elfogadni, az a szavatosság azonnali megszűnését eredményezi!

Ezért kérünk minden kedves vásárlónkat, hogy a szavatossági időn belül a fegyvert ne tuningolják!!! A fegyverek tuningolása a szavatossági idő lejárta után sem ajánlott!!! A szavatosság kizárólag rejtett gyári hibákra érvényes. A fegyverek állagmegóvása a vásárlók kötelessége. Az állagmegóvás leírása a fegyverhez kapott magyarnyelvű karbantartási útmutatóban található. A szavatosság nem terjed ki a törésekre, a nem rendeltetésszerű használat okozta károkra, a fegyver használójától elvárható tisztítási, karbantartási kötelezettségek elmulasztása okozta hibákra, károkrakülönös tekintettel a cső tisztításának hiányából, és a nem megfelelő energiájú akkumulátor használatából adódó károkra! 


Kosár  

A kosár üres

Szállítás 0 Ft
Összesen 0 Ft

Fizetés

Új termékek

 • P 9085 JG BAR-10 Hengerfej
 • P7007 JG AK fém test behajtható válltámaszhoz
P 9085 JG BAR-10 Hengerfej
JG BAR-10 Hengerfej  >>
P7007 JG AK fém test behajtható válltámaszhoz
JG AK fém test behajtható válltámaszhoz  >>
P8781 WE 1911/MEU/Desert Warrior 4.1 CO2 15BB tár
WE 1911/MEU/Desert Warrior 4.1 CO2 15BB fém tár  >>
MTC9 taktikai mellény “HLD FG” színben
MTC9 állítható 9 zsebes  taktikai mellény... >>
USA Taktikai mellény "Woodland" színben
USA Taktikai mellény replika "Woodland" színben  >>
B6428 Umarex Glock 17 CO2 GBB szánhátrasiklásos replika
VFC/Umarex Glock 17 CO2 GBB airsoft replika... >>
B6455 Umarex Smith & Wesson M&P 40 CO2 NBB fém szánnal
Umarex Smith & Wesson M&P 40 CO2 NBB... >>
TB1143 FMA Navy Seals 35x195mm hangtompító
Navy Seals  35x195mm fém hangtompító.  Egyik... >>
TB883 FMA VLTOR 35x195mm hangtompító +/-14mm-es menetre
VLTOR 35x195mm fém hangtompító.  Egyik végén... >>
3033 AE Covert fém hangtompító +/- 14 mm menettel
200x30mm fém hangtompító +/- 14 mm menettel  >>
21861 Specna Arms C16 Core M4 gyors rugócsere lehetőség, 2 rugóval 90 és 110
Specna Arms C16 Core M4 gyors... >>
21855 Specna Arms C13 Core M4 gyors rugócsere lehetőség, 2 rugóval 90 és 110
Specna Arms C13 Core M4 gyors rugócsere... >>
19956 Specna Arms C09 Core M4 gyors rugócsere lehetőség, 2 rugóval 90 és 110
Specna Arms C09 Core M4 gyors rugócsere... >>
Specna Arms C06 Core M4 gyors rugócsere lehetőség, 2 rugóval (90 és 110)
Specna Arms C06 Core M4 gyors rugócsere... >>
"Zombi I." Rácsos maszk "Tan" színben
"Zombi I." Rácsos maszk "Tan" színben  >>
Madbull Black Python V2 6.03 x 247mm Precíziós cső
Madbull Black Python V2 6.03 x 247mm Precíziós... >>
SHS 6.03 x 650mm Acél Precíziós cső
SHS 6.03 x 650mm Acél Precíziós cső  >>
Stalker EVO maszk FAST sisakra "Tan" színben
Stalker EVO maszk FAST sisakra "Tan" színben  >>
KJW KP07/MEU/1911 GBB CO2 tár
KJW KP07/MEU/1911 GBB CO2 tár  >>
Winchester 1894 "Full" fém CO2 mesterlövész fegyver
Extrém realisztikus kinézet és működés!!!... >>

Összes új termék